Днешната рецепта е за едни вкусни бисквити.Направихме ги в курса ,забавлявахме се и си хапнахме.
За тестото:
брашно-350гр
пудра захар-100гр.
масло или сладкарски маргарин-60%-250гр.
бакпулвер-1
яйца-6 бр.
захар кристал-150гр.
Приговяне:Разбива се студеното масло с пудрата захар
,прибавя се 1 по 1 яйцата,захарта,пресятото брашно с бакпулвера.Всичко това се бърка на ръка.Половината тесто се слага в пош ,а в другата половина какао и също в пош .
В тава с хартия се шприцоват от двата вида тесто с пош с гладък шприц.
Елипси до 4 см. и полукълба до 2-3 см.-сърца или други форми.
Изпичат се за 6-8 минути до бледо розово.
Може да се залепятс крем по желание.Ние направихме крем парфе с конфитюр.
Вързахме като мартенички.
Направихме си и малка торта.....
И снимка за спомен с г-жа Краси Сотирова.
Видях се и с Весето-приятелка от един друг готварски форум.С нея винаги ми е много приятно...
Курсовете ако не друго ,поне нови приятелства предлага.
Хубав месец на всички!
И бисквитките и тортите са чудни! Най-важното е, че при приготвянето им сте се забавлявали, тази емоция е прекрасна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили,беше приятно-научих нови методи на правене.
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Живе, със сигурност си е било емоция на този курс. :)
ОтговорИзтриванеНа този курс се и забавляваме,Гери.
ИзтриванеЖиве, и на мен така ми е приятно, трябва да се видим специално.
ОтговорИзтриванеДа, и кулинарстването ми донесе наред с разочарованията и много истински приятели. Но за да наречеш човек така си трябва време, май само то е истинския мерител на приятелството. Иначе винаги можеш да прекараш приятно с някого, но за приятелството трябва и повече...Целувки...и оставам с надеждата, че нашето ще се развие и ще удържи на времето...
Веси,иска ми се наистина и нашето да удържи с времето.Ще се видим отново със сигурност....
ИзтриванеМного релаксиращо прекарвате там, колко ми се иска и аз да съм в компанията ви!
ОтговорИзтриванеЕее,Жани,щеше да е много яко...но поне си във виртуалната ми компания....
ОтговорИзтриванеПрегръдки за теб!