петък, 30 май 2014 г.

Пилешки дробчета на тиган




Необходими продукти:

1 кг пилешки дробчета, измити и отцедени
1 малка връзка (3-4 стръка) пресен лук (или 1 голяма глава стар), нарязан на ситно
250 г гъби, нарязани на филийки
2 чушки - зелена и червена (или каквито ни се намират), нарязани на едро
100 г луканка, нарязана на тънко
100 мл бяло вино
2 с.л. зехтин
30 г масло
1/4 ч.л. едро смляна морска сол, или на вкус
1/4 ч.л. прясно смлян пипер
2 с.л. ситно нарязан пресен магданоз или лук - за поръсване, по избор


Начин на приготвяне:

В тиган с с тежко дъно загряваме зехтина на средно силен огън и запържваме за 2-3 минути лука и чушките.



Добавяме гъбите и маслото и задушаваме за 3-4 минути.



Прибавяме пилешките дробчета и нарязаната на тънко луканка и отново задушаваме, докато ястието остане само на мазнина - около 4-5 минути.



Доливаме бялото вино и оставяме да къкри около 10 минути, като от време на време внимателно разбъркваме.

Подправяме със солта и пипера и оставяме за още 2-3 минути да покъкри.



Поднасяме дробчетата топли, поръсени със ситно нарязан магданоз или пресен лук.



източник-http://angellovescooking.blogspot.com/

1 коментар: