Много е лек и за кафенцето е чуден...Имах праскиви от село-не са огромни,но домашни и ароматни....
И ето рецептата:
6-7 праскови
2 яйца
4 с.л. мек маргарин
4 с.л. меко масло
4 с.л. вода
6с.л. прясно мляко
10 с.л. захар
12 с.л. брашно
1 пакет бакпулвер
1 ванилия
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разбива се мазнината със захарта,прибавят се 1 по едно яйцата и постепенно останалите продукти.Сместа се сипва във форма покрита с хартия.Отгоре се нареждат прасковите разполовени с извадени костилки.
Печем на 160-180 градуса.И очудването ми беше че наистина както казва Аура по врее на печенето прасковите се покриха.
Пече се до готовност.След охлаждане се поръсва с пудра захар.
След това може и да се разреже.
И да ви е сладко!
Приятна събота....
Живе, верно при Аля да се чудиш кое по-напред да опиташ.
ОтговорИзтриванеАз не стигнах до това сладкишче, ама се убеждавам, че съм сгрешила...
Живе, благодаря, че се довери на скромните ми умения. Толкова ми е приятно, интересно е усещането, когато нещо сладичко носи твоето име...
ОтговорИзтриванеПрегръдки и поздрави, скъпа!
Да ви е сладко!
Момичета. обичам ви!
ОтговорИзтриване