2 патладжана
1 кутия извара-250 гр.
3 триъгълничета топено сирене
няколко изчистени маслини
черен пипер
2-3 стръка магданоз
няколко листа босилек
лека струйка зехтин
Приготвяне:
Патладжана се реже,накисва с вода и сол за полови час.Изплаква се и се подсушава.Подреждат се в тава с хартия и се посоляват,поръсват се с черен пипер и няколко капки зехтин и се пече докато покафенее и от двете страни.
През това време се подготвя плънката-всичко се обърква с лъжица.
Така изглеждаха изпечените ленти патладжан
Малко се свиха ,та ги хапвахме на една хапка.Взима се една лъжица плънка,слага се на рулото и се навила,като прегънатото да е отдолу.Нареждат се в чиния.
Остана ми плънка за още една доза.Но намазана на прясно изпечен хляб си е истинска наслада...
Отгоре се поръсват с магданоз и няколко капки зехтин.Отваряте биричка-при нас гръцка,та да върви с рецептата и се наслаждавате...
Kαλή όρεξη!
Живе, благодаря за инфото за изварата :)
ОтговорИзтриванеЧудесна идея!
Хубав вторник :)
Супер хапчици,Живе!Лидъл наистина имат страхотни попадения сред продуктите.Хубав вторник!
ОтговорИзтриванеРулцата са трепач. Живе!
ОтговорИзтриванеПрекрасно предложение.
Поздрави!
Ха така, Живе, тъкмо имам патладжан, само че пържен, но и от въпросната извара си купих. Дъщерята снощи я беше отворила и каза, че е като рикота, много фина. И топено сирене имам, ще мина без маслини и за довечера ще разнообразя останалия патладжан.
ОтговорИзтриванеОоо, колко ми е по вкуса, Живе! Страхотни патладжанени хапки. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ще ви хареса-гарантирам ви.Направете ги и да се похвалите-хубав ден!
ОтговорИзтриванеМного апетитни хапки! Определено ще се харесат!
ОтговорИзтриванеПоздрави!