Вкусен и ароматен кейк-точно за снежния днешен ден с чаша горещ чай.Опитаха гов къщи,в офиса,дори и Ръсти му се наслади необезпокояван от никой в къщи.Намерил си парче на масата и си е хапвал доволно.....
.
За 2 форми
Продукти:
500гр. брашно
250 гр. -масло и маргарин-омекнали
1 ч.ч. бяла захар
1 ч.ч. кофява захар
4 яйца
3 средни ябълки-настъргани
2ч.л. канела
1 ч.ч. стафиди накиснати в 2-3 с.л. коняк
1 ч.ч. прясно мляко
масло за намазване на формите
Приготвяне:
Разбивасе маслото с миксера за 2 минути,прибавя се захарта,1 по 1 яйцата-бият се още 3 минути.В сместа се слага канелата,стафидите,ябълките,вече на ръка се бърка като се прибавят брашното и млякото,като се редуват по малко.Сместа се сипва във формите к хартия или покрити с мазнина и поръсени с брашно.Пече се 50/55 минути на 180 градуса.Изважда се и стои 10 минути да се охлади.
Поръсва се с пудра захар и канела..
Дано ви хареса....
Живе, обожавам всичко с ябълки, а този кекс е превъзходен! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеЧестит първи сняг, Живе! Много хубаво го посрещаш - вкусно и уханно. :)
ОтговорИзтриванеИ ми напомни... Веднъж котките вкъщи съборили цяла тава със сладкиш и познай... Ужас, бях побесняла после...
Поздрави и хубава вечер!
Това ми е един от най-любимите кейкове в най-прекрасната комбинация, ябълки, стафиди и канела, като че ли не могат едни без други! Чудесен е!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Жеве!
Живе, чуден кейк..Нещо на Коледа ми замириса :))))..
ОтговорИзтриване