неделя, 23 ноември 2014 г.

Пикантен хумус с тиква и червена леща





Този хумус много ни хареса.Видях го при Дианка и реших са го направя според продуктите които имах.Оказа се ,че и мъжете ми го харесаха,нищо че има и тиква вътре.А на препечена филийка направо е върхът.



Този вид разядки с тахан са хем полезни ,хем и много вкусни.




Продукти:

1 ч.чаша боб - сварен и отцеден/аз ползвах кутийка
½ ч. чаша пюре печена тиква
1 ч.чаша червена леща, сварена и отцедена
1-2 с.л. тахан
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
1-2 скилидки чесън
 сол на вкус
1 ч.л. червен лют пипер
 кимион на вкус
2 скилидки чесън
малко зехтин

Приготвяне:
Всички продукти сложих тук


Пасирах  до желаната  гъстота.Посолих ,изцедих лимон и готово.



Без препечена филийка няма да може да му се насладите подобаващо......
Хубава неделя на всички!






4 коментара:

  1. Ех, че изненада и то каква, Живе,
    много съм радостна, че ви се е харесал този дип -
    е, идеята е от Ути Бъчваров - благодарим и на него!
    Страхотни снимки,
    сърдечни поздрави за теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Дани,благодаря за милите думи!
    Прекрасна нова седмица ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  3. Пристигам с филийката:))) Чуден е, ЖИве. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Живе,....винаги се възхищавам на прекрасните рецепти и красивите снимки , които публикуваш!!!Прекрасна публикация!Прегръдки!

    ОтговорИзтриване