Продукти:
1 купа сварена и изцедена тиква
200гр. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. фанта портокал
50 гр. мед
100гр. пълнозърнесто брашно
200гр. брашно
1 с.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 бакпулвер
кора от настърган портокал
пакет локум с орехи
Топинг:
30гр. брашно
50 гр. захар
щипка сол
1 с.л. канела
1 с.л. олио
Приготвяне:
Тиквата се пасира,разбива се със захарта,прибавя се олиото и останалите продукти.Прибавя се нарязания локум и се обърква с лъжица.Сместа се изсипва в тавичка застлана с хартия за печене.Поръсва се с топинга /всички продукти за него се объркват с вилица/и се пече на 180 градуса.
Охлажда се около 20 минути преди да се извади от тавата.
Обичам сладкиши с тиква, а твоята импровизация е повече от страхотна, Живе -
ОтговорИзтриванеразкош от вкусове, аромати и много ефектен топинг.
Благодаря за чудесната идея, поздрави за теб и хубав ден!
Чудесен постен сладкиш. Много ми допадна идеята ти :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Колко грама е една купа? Ориентировъчно... ;) Изглежда добре, искам и аз да си подсладя душицата, затова питам за по-точна мярка.
ОтговорИзтриванеЙонка
И аз съм голям фен на тиквата и предложението ти ми харесва много! Изглежда вкусно.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Живе!
Чудесен резултат от тази импровизация! Интересен топинг.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Като гледам снимките - и на мен ми харесва крайния резултат, Живе! Ама да не запости и ти?
ОтговорИзтриванеИ на мен ми харесва, Живе, взимам си парченце! Поздрави!
ОтговорИзтриване