сряда, 26 ноември 2014 г.

Постен сладкиш с тиква и локум

Пълно импровизация е този сладкиш.Но да си призная  крайният резултат ми хареса.

Продукти:

1 купа сварена и изцедена тиква
200гр. кафява захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. фанта портокал
50 гр. мед
100гр. пълнозърнесто брашно
200гр. брашно
1 с.л. канела
1/4 ч.л. сол
1 бакпулвер
кора от настърган портокал

пакет локум с орехи

Топинг:
30гр. брашно
50 гр. захар
щипка сол
1 с.л. канела
1 с.л. олио


Приготвяне:
Тиквата се пасира,разбива се със захарта,прибавя се олиото и останалите продукти.Прибавя се нарязания локум и се обърква с лъжица.Сместа се изсипва в тавичка застлана с хартия за печене.Поръсва се с топинга /всички продукти за него се объркват с вилица/и се пече на 180 градуса.

Охлажда се около 20 минути преди да се извади от тавата.
Да ви е сладко!


7 коментара:

  1. Обичам сладкиши с тиква, а твоята импровизация е повече от страхотна, Живе -
    разкош от вкусове, аромати и много ефектен топинг.
    Благодаря за чудесната идея, поздрави за теб и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен постен сладкиш. Много ми допадна идеята ти :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко грама е една купа? Ориентировъчно... ;) Изглежда добре, искам и аз да си подсладя душицата, затова питам за по-точна мярка.
    Йонка

    ОтговорИзтриване
  4. И аз съм голям фен на тиквата и предложението ти ми харесва много! Изглежда вкусно.
    Поздрави, Живе!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудесен резултат от тази импровизация! Интересен топинг.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Като гледам снимките - и на мен ми харесва крайния резултат, Живе! Ама да не запости и ти?

    ОтговорИзтриване
  7. И на мен ми харесва, Живе, взимам си парченце! Поздрави!

    ОтговорИзтриване