сряда, 3 декември 2014 г.
Праз и гъби в многолистно тесто
Една вкусотия от любимата ми гръцка кухня....
Продукти:
2 листа бутер тесто
4 стръка праз-нарязан на ситно
300гр. гъби
200мл. сметана за готвене-200гр. кутийка от лидъл
100мл. прясно мляко
1 гъбен бульон
300гр. настърган кашкавал
2 яйца
3 с.л. маргарин
2 с.л. зехтин
Приготвяне:
В съд с незалепващо дъно слагаме маслото,зехтина и праза да се задушава .След това прибавяме и гъбите.След като поомекват слагаме сметаната,млякото и бульона.
Бърка се на слаб огън докато сместа се посгъсти.Сваляме и оставяме да се охлади.
След това добавяме разбитите яйца и настъргания кашкавал.
Намазняваме тава ,слагаме един лист тесто и разпределяме плънката с лъжица.
Заравняваме и покриваме с другия пласт тесто.Отгоре надупчваме с вилица и с четка и разтопено масло намазняваме.Леко с нож маркираме парчетата.
.Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса докато леко покафенее отгоре.
Изваждаме тавата и оставяме да "подиша",нарязваме на парчета
и сервираме.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитно предложение, Живе!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Оооо, Жижи много ми хареса рецептата! И гъбки, и праз, вкусотия!
ОтговорИзтриванеПрегръдка, мила и хуабва вечер!
:)))Няма да ти казвам какво ми потече:))))!Прекрасно предложение,Живе!
ОтговорИзтриванеИ на мен вече ми е любима;) Не точно гръцката, а твоята;) Поздрави, Живе!
ОтговорИзтриванеМисля, че всички "окапахме" след това предложение... Чудесно е, Живе! :)
ОтговорИзтриванеЖиве, много е апетитно!
ОтговорИзтриванеХубав четвъртък, мила!
Изключително апетитно звучи!
ОтговорИзтриванеИдеята за праз и гъби ми допада, защото миналата зима правих лучник/празник с праз и гъби, но без сметана и беше чудесен.
Сигурно и с многолисто тесто ще бъде.
Поздрави!
Чудесно предложение, Живе,
ОтговорИзтриванеизглежда много апетитно и сметаната е разкошен акцент...
Сърдечни поздрави и хубави декемврийски дни!
Благодаря ви,опитайте и няма да съжалявате.
ОтговорИзтриванеПрегръдки от мен и приятнен ден на всички!
Ау, жестоко, Живе, страхотна рецепта, мила! Ще си направя и аз обезателно! Много ми хареса! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖиве, точно по вкуса ми е тази рецепта.
ОтговорИзтриванеЖиве, чудна рецепта, толкова домашна. Обичам такива вкусотийки. Кажи ми колко процента е сметаната течната трябва да бъде за това чудо?
ОтговорИзтриване