И тук е рецептата
Продукти:
по книгата
1,5кг. сърнешко месо
250гр. масло
50гр. лук
50гр. брашно
25гр. дом.пюре
100гр. вино или бульон
1 дафинов лист
1гр. черен пипер
750гр. пресни гъби
150гр. бекон
250гр. маслини
1 кг.картофи
Приготвяне:
Месото се нарязва и се запържва до зачервяване в масло,след което се прибавя лука,нарязан на дребно.
Прибавя се и брашното,дом.пюре и се залива с виното или бульона.Посолява се,добавя седафиновия лист,черен пипер и се оставя на тих огън да къкри.Пресните гъби се сваряват и се задушават с масло,като се нарязват на едри парчета.Бекона също се нарязва на едри парчета,сваряват се и се запържват без да се зачервяват.Маслините се обезкостяват,сваряват се лека ,за да се обезсолят и се задушават в масло.Картофите се режат на парчета и заедно с подготвените продукти се слагат при месото.Задушава се всичко в глинен гювеч във фурната до готовност.
И порция.....
Да ви е сладко и наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар