неделя, 8 февруари 2015 г.

Броколи със сметана и топено сирене

Продукти и приготвяне по рецепта на Диди.

1 глава броколи
Броколито се сварява на пара,за около10-15 мин след завиране.Или по-малко-преценете сами-трябва да е още твърдо,защото му предстои и да се пече-да не стане съвсем меко.
Приготвя се сос от:
2 пълни суп.л.сметана за готвене(около 100г)
4 триъгълни парченца топено сирене
3-4 с.л.натрошено сирене
60-70г настърган кашкавал(отделя се малко за поръсване отгоре)
1 ч.л. чесън на прах
1 с.л. копър,нарязан на ситно
3-4 с.л. нарязан зелен лук
100-150 мл течност от вареното на пара броколи
1-2 щипки смлян шарен пипер
1-2 щипки сол
Всички продукти се смесват-като сметаната и топеното сирене се разбиват добре с течноста от броколито до разтваряне.Ако е малко течноста-добавете още-трябва да е малко по-гъсто от таратор.Съдът в който ще се пече се намазва с краве масло.Нарежда се горещото броколи,посолява се леко и се залива със соса.Поръсва се с настърган кашкавал и се слага в студена фурна да се пече(ако е керамичен съда,иначе може и в загрята).
Не е необходимо дълго печене,защото броколито е почти готово.Само до зачервяване на кашкавала.Трябва да остане сос.



2 коментара:

  1. У дома само аз ям броколи. Ще трябва да пращам някои в командировка, за да си приготвя;) Хубаво е, Живе! Хубава да е и седмицата ти!

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам такива ястия, с карфиол, броколи и други подобни. Чудесно предложение, Живе, прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване