неделя, 8 февруари 2015 г.
Ризото с колбас и зеленчуци
280 грама ориз за ризото
1литър бульон или по-малко
150 грама колбас -нарязан. Не се нарязва на колелца.
150 грама гъби-при мен -препънки/от Зиче/
1 средни моркова, нарязани на малки кубчета
1 праз, нарязани на пръстени
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 голяма скилидка чесън, нарязан или две умерено
½ чаена лъжичка риган
½ чаена лъжичка мащерка
200 грама червено сухо вино
60 грама зехтин
сол
пипер
1 голяма супена лъжица масло
настърган пармезан за сервиране
В тавичка загрейте маслото на слаб огън и задушавате лук, праз и моркови в продължение на 2-3 минути, докато умекнат. Добавете чесъна и запържете леко за още една минута.
След това добавете гъбите и наденица. Увеличаване огъня и запържете леко в продължение на 3-4 минути. Добавете мащерка, риган и добавете виното. При непрекъснато бъркане, докато алкохолът се изпари в продължение на 3 минути.
Това е време режете праза и го сипвате, разбърква се за 2-3 минути. Изсипете малко от бульона и се разбърква непрекъснато, докато напълно се абсорбира от ориза. След като се поеме цялата течност, добавете още малко бульон и разбърквате всичко.
Слага се в умерена фурна и се пече.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар