понеделник, 16 февруари 2015 г.

Грис халва по гръцки

Тази съвсем обикновена рецепта превърна този десерт в много вкусен и ароматен.На опаковката имаше рецепта ,която направих.
Не спазих задушаването с кърпа,но и така си стана много добре.

Продукти:
2 ч.ч. грис
2 ч.ч. зехтин-олио
3 ч.ч. захар
4 ч.ч. вода
Приготвяне:
Загряваме мазнината в една тенджерка.Сипваме гриста и бъркаме с дървеналъжица,докато леко покфенее.Слагаме в друга тенджера вода и захар на котлона и варим сироп,докато се разтопи захарта.Сиропа прибавяме към гриса и бъркаме.В рецептата пише да се свали от огъня и да се покрие с честа кърпа и капак-аз го пропуснах този момент.Варим малко докато гриса поеме сиропа и сипах в тавичка.Отгоре с канела и готово.

И докато се охлади ,трябваше да помогнем на нашите приятели в овощните им киви градини.Рязане наклони,събиране на клони,боядисване на отрязанете клони и т.н и т.н.

Както каза мъжът ми-да се отглежда киви си е цяло изкуство.Дано да сме попили от това изкуство,защото напролет ще посадим киви и в наше село...

Пролетта идва.....

А тези сладурчета ни посрещаха и изпращаха на  градината.


Голяма любов бяха-радост за очите.

Мацката беше толкова мила с Рижко....
И нарязваме халвата.
И не по едно, а по две парчета ....


И хайде на пазар.

3 коментара:

  1. Обичам грис халва, но не съм хапвала от дете. Тази изглежда много вкусна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Стана , страхотна! Благодаря

    ОтговорИзтриване
  3. Май, като се вгледате в снимката на етикета, мазнината е една чаша, или каквато е там мярката...

    ОтговорИзтриване