Не спазих задушаването с кърпа,но и така си стана много добре.
Продукти:
2 ч.ч. грис
2 ч.ч. зехтин-олио
3 ч.ч. захар
4 ч.ч. вода
Приготвяне:
Загряваме мазнината в една тенджерка.Сипваме гриста и бъркаме с дървеналъжица,докато леко покфенее.Слагаме в друга тенджера вода и захар на котлона и варим сироп,докато се разтопи захарта.Сиропа прибавяме към гриса и бъркаме.В рецептата пише да се свали от огъня и да се покрие с честа кърпа и капак-аз го пропуснах този момент.Варим малко докато гриса поеме сиропа и сипах в тавичка.Отгоре с канела и готово.
Както каза мъжът ми-да се отглежда киви си е цяло изкуство.Дано да сме попили от това изкуство,защото напролет ще посадим киви и в наше село...
Пролетта идва.....
А тези сладурчета ни посрещаха и изпращаха на градината.
Голяма любов бяха-радост за очите.
Мацката беше толкова мила с Рижко....
И нарязваме халвата.И не по едно, а по две парчета ....
И хайде на пазар.
Обичам грис халва, но не съм хапвала от дете. Тази изглежда много вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Стана , страхотна! Благодаря
ОтговорИзтриванеМай, като се вгледате в снимката на етикета, мазнината е една чаша, или каквато е там мярката...
ОтговорИзтриване