По подсещане на Тили,направих тези питки.
3,5 ч. ч. брашно -аз сложих бяло и пълнозърнесто брашно
200 мл вода
100 мл олио
7 г суха мая
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар
Приготвяне
В съд се смесват продуктите и се оформя тесто,като олиото и брашното се слагат постепенно.
Поставя се в подходящ съд, завива се със свежо фолио или се покрива с капак и се съхранява в хладилник най-малко 4 часа. Аз го оставих малко да почине,след това оформих на топки и подредих върху пекарска хартия. Готовото тесто може да се употреби и веднага щом се извади от хладилника. Оформя се по желание, не се оставя отново да втасва и се пече в предварително загрята умерена фурна 170 - 180 С.
Много удобно за почивни дни-вадиш от хладилника тестото и печеш.
Вкусно....
И при теб са големи пухкавелки, Живе. Явно това тесто наистина е перфект. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЖиве, много се радвам че съм те подсетила за тях. Много е удобно това тесто.
ОтговорИзтриванеПитките ти са чудни!
Поздрави!
Живе, чудни са и при теб тези питчици!
ОтговорИзтриванеАз не постя, но тези питчици никога не бих отказала, Живе! Хубав ден!
ОтговорИзтриване