понеделник, 16 февруари 2015 г.

Постно /Хрушчовско/ тесто


По подсещане на Тили,направих тези питки.


Продукти - 1 ч. ч. = 200 мл
3,5 ч. ч. брашно -аз сложих бяло и пълнозърнесто брашно
200 мл вода
100 мл олио
7 г суха мая
1 ч. л. сол
2 ч. л. захар


Приготвяне
В съд се смесват продуктите и се оформя  тесто,като олиото и брашното се слагат постепенно.
 Поставя се в подходящ съд, завива се със свежо фолио или се покрива с капак и се съхранява в хладилник най-малко 4 часа. Аз го оставих малко да почине,след това оформих на топки и подредих върху пекарска хартия.
Готовото тесто може да се употреби и  веднага щом се извади от хладилника. Оформя се по желание, не се оставя отново да втасва и се пече в предварително загрята умерена фурна 170 - 180 С.

Много удобно за почивни дни-вадиш от хладилника тестото и печеш.

Вкусно....





4 коментара:

  1. И при теб са големи пухкавелки, Живе. Явно това тесто наистина е перфект. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, много се радвам че съм те подсетила за тях. Много е удобно това тесто.
    Питките ти са чудни!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, чудни са и при теб тези питчици!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз не постя, но тези питчици никога не бих отказала, Живе! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване