80 гр. стафиди
4 с. л. вода
2 яйца
120гр. зехтин
100гр захар
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1 1/4 ч.л. сода
250 брашно
2 белтъка
3 ябълки-около500гр.
кора от лимон
пудра захар за поръсване
1 ванилия
Приготвяне:
Стафидите се слагат във водата,завират и се свалят от котлона-оставят се да поемат водата-охлаждат се
Формата ми е 26 см.-покрита с хартия за печене и леко намазнена със зехтин
Разбиват се с миксер яйцата със захарта,зехтина и останалите продукти.
Слагаме нарязаните на кубчета ябълки и стафиди,кората от лимон и ванилията-бърка се с дървена лъжица.
Накрая се слагат белтъците,като се редуват с брашното.
Сместа се сипва във формата
и се пече на 170 градуса до суха клечка.
Поръсва се с пудра захар.
Реже се охладен
и се хапва с чай-така сервирах на свеки....
Получи се много вкусен и ароматен сладкиш.
и цъфналите ми фрезии- а как ухаят само....
Любимите ти фрезии, Живе, имаш си ги и в саксийка:)
ОтговорИзтриванеЧерпя се с парченце!
Прегръдки,мила Веси!
ОтговорИзтриванеПрелестни фрезии и чуден сладкиш! Поздрави, Живе!
ОтговорИзтриванеОткрадвам ти ги моментално,Живе,и фрезиите(обожавам ги) ,и този дъхав сладкиш,разкошен е!
ОтговорИзтриване