сряда, 4 март 2015 г.

Пенне паста а ла крем с гъби и пилешко

Е ,няма такава вкусотия...С голямо удоволствие си хапнахме,че само мълчахме и се наслаждавахме.Свекърва ми само успя да каже-ох, много вкусно....Направих го по рецепта на Жани,зяа което и благодаря!
Разликата е ,че го направих с цветна паста за разнообразие и добре се получи.
Направо преписвам  рецептата мотамо.....

Продукти:

400 гр. пенне паста
600 гр. пилешки гърди
500 гр. гъби
3 с.л. краве масло
1/2 глава лук дребно нарязан
1 стръг праз лук нарязан на тънко
100 гр. бяло вино
200 мл. млечна сметана 20%
150 мл. прясно мляко
1 ч.л. куркумас или подправка за пиле с куркумас
чер пипер, сол
по желание пармезан за гарниране

Приготвяне:

Приготвяне на соса:
Нарязваме пилешките гърди на малки късчета, сотираме в тиган с 1 с.л. краве масло до светло златисто и ги изваждаме отделно в чиния.
Сотираме лука и праза с 2 с.л краве масло за кратко (до стъклено) и прибавяме гъбите. Задушаваме заедно докато спадне обема на гъбите.
Прибавяме пилешките хапки, бялото вино, подправките, солта и готвим на слаб огън, докато омекнат гъбите, лука и пилешкото месо, това ще отнеме около 20 мин.
Към края, 5 мин преди да свалим от огъня, прибавяме сметаната и млякото да поврат заедно с продуктите.

Приготвяне на пастата: Сваряваме пенне пастата ал денте заедно с 1/2 ч.л. сол и 2-3 с.л. зехтин за около 11 мин, според указанията на опаковката и прецеждаме като запазваме част от водата в която за врели.

Оформяне: Смесваме соса с пастата, разбъркваме всичко заедно, добавяме от водата в която е вряла пастата за да раздедим соса, оставяме да почине около 5 мин и сервираме.
Пожелание гарнираме с пармезан.



Направете и няма да съжалявате-напротив,ще се наслаждавате.....

3 коментара:

  1. Живе, значи сте се наслаждавали и вие колективно, голямо попадение е тази рецепта :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Да,Жани,много ни хареса-благодаря ти още веднъж за споделената рецепта!

    ОтговорИзтриване
  3. Ее, Живе, изкушаваш и нас:) чудна рецепта !Поздрави!

    ОтговорИзтриване