И така с нея си правиме вкусотии.Щом ме видя и поиска да правила тесто и да точи....
Но пък така да ми харесаха-станаха чудесни на вкус.
Продукти:
300-400 гр. брашно
1 пакетче суха мая
1 с.л. равна захар
1 ч.л. сол
300гр. топла вода
5 големи скилидки пресован чесън
Приготвяне
В купа се слагат продуктите и сеомесва средно меко тесто.
Оставя се да втаса на топло.Премесва се и се разделя на 20 топчета.Аз разделих на 4 и послевсяко на 5.От всяко топче се прави фитил и се подрежда в тава покрита с хартия за печене.
Намазват се със зехтин и се оставят още 30 минути да втасат.
Аз ги сложих в затоплена на 50 градуса фурна и като се надихнаха увеличих градусите на 170.
С лек аромат на чесън-превъзходни!
Прекрасна помощничка, Живе!
ОтговорИзтриванеБез нея тези вкусотии нямаше да изглеждат така :)
Хубава вечер!
Така е Дани,благодаря ти!
ОтговорИзтриванеНе знам за питките, но сладураната ще я изям, само да ми падне! :)
ОтговорИзтриванеГоляма щастливка си, Живе! Живи и здрави да сте! Още малко да се посгрее и ще я водиш в балкана да бере левурда за нова доза. :)))
Ирме,голяма помагачка е и с желание се включва във всичко.
ИзтриванеЖиве, чвдесни са. А и с такава помощничка, как няма да станат. Прекрасни сте и двечките!!!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти ,Аля!
ИзтриванеОх, как се е покачила на столчето, да я изядеш просто! И питките са чудесни, Живе! А ти пък каква млада баба си...
ОтговорИзтриванеВреме се оправя ,Весе и трябва да се видим....
ИзтриванеКакви са хубавки и привлекателни питчиците! И как да са други, като такива сръчни ръчички са ги месили и завивали :)
ОтговорИзтриванеТака е ,Бени-то дърпа,то усуква-само и дай тесто и и гледай сеира...
ИзтриванеИзглеждат и ухаят превъзходно питките, Живе! И как да не станат такива, пита се, кой е помагал :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Танче,наистина много приятно ухаеха-с лек аромат на чесън из цялата къща-ама приятен.
Изтриване