четвъртък, 12 март 2015 г.

Сладкиш със сладко по средата


С какво да почерпя колегите ?И се сетих за тази импровизация....Тя пък стана толкова вкусна!А и  сладкото използвах ,което си седеше самотно в хладилника.

Правих на око ,но в общи линии това бяха продуктите:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. разтопено масло и 5 лъжици зехтин
1/2 ч.ч. етър
2-3 ч.ч. брашно-за кексово тесто
портокалова кора
ванилия
стафиди предварително накиснати в малко коняк
малко орехи за поръсван
1 бакпулвер
1 бурканче сладко

Приготвяне:
Разбих яйцата със захарта,добавих постепенно  маслото и зехтина,сложих на етапи брашното с бакпулвера .Спрях миксера и добавих портокаловите кори,ванилията и стафидите.В продълговата тавичка с хартия за печене сложих половиното тесто  .Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса до приятен загар или до суха клечка.Изважда си и се намазва със сладкото.Покрива се с останалото тесто и се връща във фурната.Като започна леко да се зачервява отгоре,отворих капака на фурната и без да изваждам тавата поръсих с орехи  и допекох.


Това е .



Пожелание може да се поръси с пудра захар.Е ,не му простиха колегите....Днес питаха за още....

3 коментара:

  1. И аз бих питала! :) Правя подобен, малко по-различна рецепта (на Аелис) и е един от най-любимите ми сладкиши. :)
    Поздрави, Живе!

    ОтговорИзтриване
  2. Гери,със сигурност ще ти хареса и този.

    ОтговорИзтриване
  3. Такива сладкиши много обичам, Живе. стават много вкусни с това сладко по средата.

    ОтговорИзтриване