4 белтъка
250 гр. кристална захар
2 с.л. горчиво какао
щипка сол
за крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
за украсата:
100 гр. черем шоколад
100 мл. течна сладкарска сметана
ягоди
малки цветни бонбонки
Добавете какаото и бъркайте с лъжица от долу на горе докато целувчената смес се оцвети равномерно. На парче хартия си начертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете сместа в средата и оформете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга като в средата направите кладенче.
Изпечете блата в предварително загрята фурна на 100 градуса за 90 мин. Изключете фурната и оставете блата вътре докато фурната изстине.
Разбийте 200 мл. сметана на твърд сняг и я изсипете в средата. разнесете я с лъжица.
Сложете начупения шоколад и 100 мл. течна сметана в малка тенджерка. Разтопете го на водна баня. Поставете изпечения целувчен блат на подходящ поднос. С лъжица вземайте от разтопения и леко охладен шоколад и изливайте по ръба на тортата.
Разбийте 200 мл. сметана на твърд сняг и я изсипете в средата. разнесете я с лъжица.
Поръсете с какао и украсете -при мен бонбонки.
Рязането е малко по-различно-целувчена торта е все пак.
Източник-Ванчето
Много оригинално....При Ивана съм пропуснала,но се радвам,че при тебе-не:)!
ОтговорИзтриванеЖиве, дръпвам си парченце!
ОтговорИзтриванеХристос Воскресе!
ОтговорИзтриванеБлагословени да сте!
Разкошна павлова, Живе! Един от любимите ми десерти! Хубав Великден от мен!
ОтговорИзтриванеРазкошна павлова си докарала Живе! Бонбонките придават непринуденост и много настоение!
ОтговорИзтриванеПрегръдки на теб и Ради!