петък, 10 април 2015 г.

Шоколадова Павлова за Цветница




Продукти:

4 белтъка
250 гр. кристална захар
2 с.л. горчиво какао
щипка сол
за крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
за украсата:
100 гр. черем шоколад
100 мл. течна сладкарска сметана
ягоди
малки цветни бонбонки

В купа сложете белтъците, добавете щипка сол и разбийте с миксер за 3-4 мин. Изсипете всичката захар и продължете разбиването на най-високата спепен на миксера докато получите гладка, лъскава смес. 


Добавете какаото и бъркайте с лъжица от долу на горе докато целувчената смес се оцвети равномерно. На парче хартия си начертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете сместа в средата и оформете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга като в средата направите кладенче.


 Изпечете блата в предварително загрята фурна на 100 градуса за 90 мин. Изключете фурната и оставете блата вътре докато фурната изстине. 


Сложете начупения шоколад и 100 мл. течна сметана в малка тенджерка. Разтопете го на водна баня. Поставете изпечения целувчен блат на подходящ поднос. С лъжица вземайте от разтопения и леко охладен шоколад и изливайте по ръба на тортата. 


Разбийте 200 мл. сметана на твърд сняг и я изсипете в средата. разнесете я с лъжица. 
Поръсете с какао и украсете -при мен бонбонки.
Рязането е малко по-различно-целувчена торта е  все пак.

Източник-Ванчето

5 коментара:

  1. Много оригинално....При Ивана съм пропуснала,но се радвам,че при тебе-не:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна павлова, Живе! Един от любимите ми десерти! Хубав Великден от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошна павлова си докарала Живе! Бонбонките придават непринуденост и много настоение!
    Прегръдки на теб и Ради!

    ОтговорИзтриване