петък, 10 април 2015 г.

Шоколадова Павлова за Цветница




Продукти:

4 белтъка
250 гр. кристална захар
2 с.л. горчиво какао
щипка сол
за крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
за украсата:
100 гр. черем шоколад
100 мл. течна сладкарска сметана
ягоди
малки цветни бонбонки

В купа сложете белтъците, добавете щипка сол и разбийте с миксер за 3-4 мин. Изсипете всичката захар и продължете разбиването на най-високата спепен на миксера докато получите гладка, лъскава смес. 


Добавете какаото и бъркайте с лъжица от долу на горе докато целувчената смес се оцвети равномерно. На парче хартия си начертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете сместа в средата и оформете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга като в средата направите кладенче.


 Изпечете блата в предварително загрята фурна на 100 градуса за 90 мин. Изключете фурната и оставете блата вътре докато фурната изстине. 


Сложете начупения шоколад и 100 мл. течна сметана в малка тенджерка. Разтопете го на водна баня. Поставете изпечения целувчен блат на подходящ поднос. С лъжица вземайте от разтопения и леко охладен шоколад и изливайте по ръба на тортата. 


Разбийте 200 мл. сметана на твърд сняг и я изсипете в средата. разнесете я с лъжица. 
Поръсете с какао и украсете -при мен бонбонки.
Рязането е малко по-различно-целувчена торта е  все пак.

Източник-Ванчето

5 коментара:

  1. Много оригинално....При Ивана съм пропуснала,но се радвам,че при тебе-не:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Живе, дръпвам си парченце!

    ОтговорИзтриване
  3. Христос Воскресе!
    Благословени да сте!

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошна павлова, Живе! Един от любимите ми десерти! Хубав Великден от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Разкошна павлова си докарала Живе! Бонбонките придават непринуденост и много настоение!
    Прегръдки на теб и Ради!

    ОтговорИзтриване