фини кори за баница
олио за намазване на корите
за плънката:
яйце и сирене (намачкани, гъста да е плънката)
яйца за намазване, или потапяне
Аз направих с 3 кори и ми трябваше 1 яйце и сирене до средна гъстота за плънката
Приготвяне:
Една кора се намазва в половината си част с малко олио (с четка е най-лесно).
Една кора се намазва в половината си част с малко олио (с четка е най-лесно).
Сгъва се на две, пак се намазва съвсем тънко и поставя половината кора.
Плънката се разпределя по повърхността на корите (около 2-3 лъжици) , след това се сгъват на пакет - с големина на гнездата на тостера. Само се внимава при сгъването да не се случат много кори една към друга, а да бъде плънка към корите, за да не остават сухи те.
Готовите пакетчета се потапят за бързо в разбитите яйца
и се поставят в тостера.
Затваря се и пекат около 8-10 мин - тук времето зависи от мощността на тостера, проверяват се след 5-6 минути.
Когато се зачервят и хванат коричка са готови.
Някои ги обърнах,защото от долната страна повече се изпичаха.
Видяни при Пепи.
Здравей, Зои :)
ОтговорИзтриванеТъй като съм верен последовател на Мария и Ивана, беше въпрос на време да попадна рано или късно и при теб. По стечение на обстоятелствата, първото нещо, което изпробвам от теб, са точно такива банички, понеже съвсем наскоро се сдобихме с точно такъв тостер. Моите направих в постна версия - с плънка от гъби и праз, и намазани само с олио. Станаха хрущящо хрупкави. Много практична идея - не пържиш, не пръска олио навсякъде, не мирише на пържено. Допаднаха ми.
Между другото, и ние от години ходим на същото място като вас на море в Гърция, само че от другата страна на мостчето :) и се чувстваме точно като теб - у дома...