Карамел за блатовете
1ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
За ягодовия мус:
500 гр. маскарпоне
200 гр. крема сирене
400 гр. млечна сметана, добре охладена
2 пакетчета желатин/ 20 гр -накиснат в 4 с.л. студена вода
За ягодовия мус:
500 гр. маскарпоне
200 гр. крема сирене
400 гр. млечна сметана, добре охладена
2 пакетчета желатин/ 20 гр -накиснат в 4 с.л. студена вода
200гр. пресни ягоди
Разбива се млечната сметана до твърди върхове, покрива се купата със свежо фолио и се прибира в хладилника.В друга купа се разбива маскарпонето, прибавя се крема сиренето и се разбива за кратко, колкото добре да се смесят- и без много разбиване се получава гъст, пухкав крем.Прибавям и нарязаните ягоди.
Разбива се млечната сметана до твърди върхове, покрива се купата със свежо фолио и се прибира в хладилника.В друга купа се разбива маскарпонето, прибавя се крема сиренето и се разбива за кратко, колкото добре да се смесят- и без много разбиване се получава гъст, пухкав крем.Прибавям и нарязаните ягоди.
Слагам блат във форма с откопчаващ борд ,като отстрани слагам изрязан лист от пластмасова папка,за да се отдели по-лесно след като стегне в хладилника и сиропирам,като оставям и за останалите2 блата.Намазвам с крем-може и по-малко от половината,ако ви се струва повечко .Отгоре слагам втори блат и останалия крем и прибирам в хладилника да стегне за няколко часа.След това свалям борда, за да я намажа с маслен крем.
За масления крем-200гр. масло,2 ч.ч. пресята захар,ванилия,1 с.л. леко затоплено прясно мляко.Прибирасе в хладилника да стегне отново преди да се покрие с фондан .
Украсата е по желание.
Разрез нямам,защото беше за подарък.
На мен ми остана от крема и допълних с парчета ягоди и стружки шоколад.
Хубава неделя от мен!
Красиво и вкусно, Живе :)
ОтговорИзтриванеКолко е пъстра и весела! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИзглежда и ухае на пролет, Живе :) Много свежа тортичка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Живе, фондана ти ли прави, че имах някои трудности последния път, исках да ме консултираш:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,момичета!
ОтговорИзтриванеВесе,аз си правя захарното тесто по рецепта,която учих в сладкарския курс и съм доволна.Само маслото трябва е хубаво.
Виж тук съм описала подробно.
http://receptitenazoii.blogspot.com/2014/01/blog-post_1939.html