Необходими продукти:
за тестото:
3 ч. ч. бяло брашно
6 г. суха мая
1 непълна ч. л. сол
2 щипки захар
2-3 с. л. зехтин
около 300-320 мл. топла вода (или колкото поеме)
за доматения сос:
4 с. л. доматено пюре
1 ч. л. зехтин
1 малка скилидка чесън, счукана
сол, черен пипер на вкус
2-3 щипки сух босилек
за гарниране:
тиквичка
сирене чедър
бяло саламурено сирене
сръбска или друг вид пикантна наденица (не сурова)
Аз сложих и по1 сурово разбито яйце на всяка пица.
пресни домати
пресен магданоз,които аз забравих да прибавя......но и така се изяде
пресни домати
пресен магданоз,които аз забравих да прибавя......но и така се изяде
Приготвяне:
От изброените продукти се омесва тесто,втасва и се разделя на 3 или 4 топки.Всяка се разточва и си поръсва с продуктите.
Пече се за 15-20 минути,гарнира се с домат ,пресен магданоз и маалко зехтин.
И студена бира....
Рецептата видяна в блога на Марийчето ето тук.
Брей, Живе, кога успя, браво на теб!
ОтговорИзтриванеСтрахотна е, с това сиренце покафеняло, пълен разкош!
Как намираш тестото, допадна ли ти?
Тесто ми стана леко тънко,защото го разделих на 4.Но като вкус ми хареса и за следващия път ще го разделя на 2 за по-плътна коричка.Иначе е супер ,Марийче-благодаря ти!
ОтговорИзтриванеАз ти благодаря за хубавите отзиви, Живе!
ИзтриванеИначе аз от това количество продукти правя 3 пици и става чудесна основата - нито много тънка, нито дебела, идеална е, но ако обичащ по-дебеличка пица, тогава може и на две.
Прегръдка и прекрасен уикенд ти пожелавам!
Да,може би за 3 ще дойде добре тестото.Не обичам дебели пици,а средни на дебелина.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубава неделя!