Торта за булката -рожденничка Дани!
С най-добри благопожерания!
Исках да е с пролетни цветя ,шоколадов мус и мисля че се получи една вкусна торта.
Приготвяне:
3 блата
За крема
1 литър сметана
600 гр. шоколад
настъргани портокалови корички
коняк
малко карамел за блатовете
Приготвяне:
Крема сеприготвя по-рано,за да има време да стегне.Загрява се сметаната,прибавя се начупения шоколад и се оттегляот огъня.Бърка се докато се разтопи и се охлади.Прибира се в хладилника за няколко часа.Изважда се и се разбива с миксера.
Прибавя се портокаловата кора,малко коняк .Аз разпредилих в две купи,за да е по равно.
Във форма слагам отстрани листа от папка,за да може лесно да се отлепи след катосе охлади тортата.Слага се първия блат,леко сиропирах с карамел-2-3 лъжици само.Отгоре крема,заглажда се хубаво и се слага втория блат.
След третия блат се прибира в хладилника да стегне и чак тогава се откопчава формата и сесвалят пластовете.
Тортата се измазва с маслен крем-2 ч.ч. пудра захар и 1 ч.ч. масло,1 с.л. прясно мляко-всичко на стайна температура и се обърква.Измазва сецялата торта,ако се покрива със захарно тесто.
Прибира се за една нощ в хладилника и след това се украсява.
Хубава вечер от мен!
Много вкусно! Живе, кажи ти сега, като ходила на курс:)) защо ми се трошеше последния път фондана? И как да го оправя при такива случаи, че похабих цяло кило пудра захар:))
ОтговорИзтриванеВесе,напоследък нещо ми стават по-лепкави моите теста.Не знам дали е от захарта или от маслото-от Лидъл ги купувам.Аз правя марципан Варна и все се е получавал.Ако си го правила и не си го завила хубаво във фолио също става ронливо.Мисля да пробвам на Дими рецептата следващия път.
ИзтриванеАма ти си станала фурия със захарта, Живе. Браво. Много е хубава! Здраве за рожденичката!
ОтговорИзтриванеМарте,за домашни глезотийки става....все още се уча.
ОтговорИзтриванеЖиве, чудсена лятна полянка! Майсторица си ти!
ОтговорИзтриване