яйца - 3
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода - 1 ч.л.
сирене чедър - около 100 грама
пушена наденица-2 парченца
извара - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч. пресято
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - 1/2 ч.л.
олио - 1/2 ч.ч.
Настържете чедъра,нарежете наденицата дребни парченца и прибавете изварата.Отделно разбийте яйцата и добавете киселото мляко, в което предварително е шупнала содата.Добавете брашното, подправките, олиото, разбъркайте добре и смесете с колбаса и сиренето.Изсипете сместа в намазнена и леко набрашнена тавичка.
извара - 1 ч.ч.
брашно - 2 ч.ч. пресято
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
сол - 1/2 ч.л.
олио - 1/2 ч.ч.
Настържете чедъра,нарежете наденицата дребни парченца и прибавете изварата.Отделно разбийте яйцата и добавете киселото мляко, в което предварително е шупнала содата.Добавете брашното, подправките, олиото, разбъркайте добре и смесете с колбаса и сиренето.Изсипете сместа в намазнена и леко набрашнена тавичка.
.
Сложете бързия солен кекс да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса до готовност.
Проверете към края готовността му с клечка за зъби.
Сложете бързия солен кекс да се пече в умерено загряна фурна на 180 градуса до готовност.
Проверете към края готовността му с клечка за зъби.
След като се охлади може да нарежете.
Чаша айрян или бира и вечерята е готова.
Живе, хубаво кексче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Аля!
Изтриване