неделя, 19 юли 2015 г.

Кекс с круши,сусам и бял шоколад

И да не отидат крушите пред блока зян,направих ей този вкусен кекс по рецепта на Роси.
Стана чуден!





Продукти:

170 гр. сусамов тахан
125 гр. краве масло
80 гр. мед 
1 ч.ч. захар
3 яйца размер XL
50 гр. пшеничен грис
225 гр. бяло брашно
1 ч.л. канела
ванилия
1 бакпулвер
260 гр. круши (претеглени са почистени и нарязани на кубчета)

за глазурата:
100 гр. бял шоколад
50 мл. прясно мляко (или течна сметана)
Приготвяне:

Разбийте маслото,тахана,меда,яйцата,захарта  и ванилията.Смесете брашното с пшеничния грис,канелата и бакпулвера.
Обединете двете смеси.Накрая добавете кубчетата круши и леко разбъкайте.
Изсипете сместа в кексова форма,намаслена и поръзена със захар. Изпечете  в предварително загрята на 170 гр. фурна до суха клечка.
Обърнете кекса да изстива на решетка или като мен в чиния..



Разтопете шоколада заедно с прясното мляко и полейте сладкиша така както е на решетката.
Когато шоколада стегне,прехвърлете кекса върху поднос. Така го направих и аз...Роси,благодаря за рецептата!

.Сложих го за кратко в хладилника заради шоколада.


И нарязах.


Да ви е сладко и прохладно!









Няма коментари:

Публикуване на коментар