Но гарантирам за неговия вкус,щом след изяждането му попитаха как съм го правила.
5 белтъка
200гр. захар
125 гр. масло
нарязан пъпеш-около 1-2 чаши заедно със сока
1 пакет царевично нишесте
брашно до кексово тесто-не го мерих
1 бакпулвер
щипка сол
Приготвяне:
Пъпеша го бях карамелизирала за соса,но тук може и само да е нарязан на парченца и да се посипе със захар,за да си пусне сок.
Разбиват се белтъците на твърд сняг.В отделен съд разбиваме захарта с омекналото масло,сока от пъпеша ,нишестето смесено с бакпулвера и по малко от брашното докато се получи кексова смес .Белтъците се прибавят ,като се бърка с шпатула или дървена лъжица.Намазах форма за кекс с масло, поръсих със захар и изсипах сместа .
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до изпичане-проверка с клечка.
Охлажда се и се изважда от формата ,като по желание се поръсва с пудра захар.
Не става голям както другите кексове,но пък става много вкусен с аромат на пъпеш.
Да ви е сладко!
Изглежда много нежен, обичам пъпешовия аромат.
ОтговорИзтриване