неделя, 26 юли 2015 г.

Кекс с пъпеш


Тъй като останаха белтъците от сладоледа и бабановия сос на  палачинките,импровизирах с този кекс.И тъй като колегите обичат да похапвата нещата които правя,им го занесох топъл,топъл.Не изчакаха да се охлади и по тяхно настояване той беше нарязан в момента в който го видяха.Вкуса му харесаха всички, а аз дории не го опитах.




Но гарантирам за неговия вкус,щом след изяждането му попитаха как съм го правила.


Продукти:
5 белтъка
200гр. захар
125 гр. масло
нарязан пъпеш-около 1-2 чаши заедно със сока
1 пакет царевично нишесте
брашно до кексово тесто-не го мерих
1 бакпулвер
щипка сол

Приготвяне:

Пъпеша го бях карамелизирала за соса,но тук може и само да е нарязан на парченца и да се посипе със захар,за да си пусне сок.
Разбиват се белтъците  на твърд сняг.В отделен съд разбиваме захарта с омекналото масло,сока от пъпеша ,нишестето смесено с бакпулвера и по малко  от брашното докато се получи кексова смес .Белтъците се прибавят ,като се бърка с шпатула или дървена лъжица.Намазах форма за кекс с масло, поръсих със захар и изсипах сместа .

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до изпичане-проверка с клечка.


Охлажда се  и  се изважда от формата ,като по желание се  поръсва с пудра захар.



Не става голям както другите кексове,но пък става много вкусен с аромат на пъпеш.



Да ви е сладко!



1 коментар: