вторник, 11 август 2015 г.

Руло от тиквички




Това руло се хареса на гръцките ни гости,та дори и рецепта поискаха....наистина добро мезе за узото и не само.


Може да се декорира и с нарязани чери доматчета-въпрос на вкус.

Рцептата видях  при Теди Титова ето тук,за което и благодаря!

Ето и продуктите :

2 средно големи тиквички
3-4 скилидки чесън
6-7 с.л. брашно
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.л. сода
сол
черен пипер
кимион
5-6 печени чушки
250 гр. извара
200 гр,майонеза
100 гр. крема сирене-аз сложих обикновено сирене
магданоз
риган
копър


Тиквичките се настъргват ,посоляват се нарязват се на ситно магданоза,ригана , копъра и част от чесъна.
Към тиквичките се слагат яйцата ,киселото мляко със содата и брашното.
Получава се смес подобна на тази за кюфтета от тиквички.Вземате тава-аз ползвах от фурната,която покривате с хартия за печене и изсипвате сместа.



Печете на 150 градуса за около 20 минути,може и повече,блата трябва да добие златист вид.


Когато се охлади малко го обърнете върху кърпа или силиконово килимче и сваляте хартията внимателно,като я накъсвате.





Пригответе плънката.
В купа сложете изварата,майонезата,пресни подправки по вкус.Дори и печените чушки нарязах вътре.
Аз сложих копър,чесън,магданоз,риган и чубрица.
Може да добавите и крема сирене или бяло сирене.
Намажете плънката върху блата


Навийте рулото и го сложете във хладилника.



След като се охлади се нарязва на парчета.


И се сервира......





3 коментара:

  1. Живе, много апетитно предложение.

    ОтговорИзтриване
  2. В момента го правя, Живе! Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  3. Живка,рулото изглежда много апетитно !
    Най-важното , е че гостите ти са го одобрили !
    Благодаря ти за избора на рецепта !

    ОтговорИзтриване