вторник, 11 август 2015 г.

Селска лютика

Скромна ,но много вкусна манджичка....Толкова да ни се услади,че пак ще си направим.

И с едни люти чушлета ,направо тепач!


Продукти:
5 домата
5-6 чушки
2 глави лук
1 ск. чесън
магданоз
сол
1 ч.л. захар
1 с.л. брашно
черен пипер
олио/зехтин

Приготвяне:

Обелете и нарежете доматите на ситно. Може и в блендера да ги сложите. Лукът нарежете на ситно, а чушките на по-едро. сипете в малка тенджерка олио или зехтин и запържете лука, след това добавете и чушките и запържете около 5-6 мин. Добавете черен пипер и сол. Накрая добавете и доматите и оставете да къкри около 30 мин. Преди да го махнете от котлона добавете 1 с.л. брашно разбира с малко вода. Така вашата манджа ще се сгъсти. Добавете и захар 1 ч.л. Накрая сложете чесън и магданоз.

3 коментара:

  1. Страхотно сетих се за детството си баба правеше и пиле лютика или свинско лютика страхотно беше трябва да се опитам да си направя но не знам дали ще ми се получи

    ОтговорИзтриване