събота, 19 септември 2015 г.

Пай с праскови и сливи



За тестото:
1 и 3/4 ч.ч брашно
112г разстопено масло
4 с.л течна животинска сметана
2 с.л захар
Щипка сол
1 ч.л бакпулвер


Пресейте брашното с бакпулвера, захарта, солта и бакпулвера.
Направете кладенче изсипете в него маслото и сметаната, и замесете гладко тесто.
Оформете тестото на топка, поставете в плик и оставете в хладилника, докато приготвите крема и плодовете.


За крема:
225г крем сирене Филаделфия
1/2 ч.ч захар
1/2 ч.ч течна животинска сметана
2 яйца


Плодове: 1 голяма праскова и около 10 сини сливи


Разбийте крем сиренето със захарта, прибавете сметаната, разбъркайте, добавете едно по едно яйцата и бъркайте до гладък крем.
Обелете прасковата и нарежете на тънки филийки. Сливите разполовете и нарежете на 3 всяка половинка.
Извадете тестото от хладилника и разстелете като притискате с пръсти върху дъното и стените на форма за пай с диметър 22-23см. Наредете на дъното половината плодове, залейте с половината крем,


 наредете отгоре още един ред с останалите плодове и полейте с останалия крем.

Печете в предварително загрята до 180С (355Ф) градуса фурна около 55-60 минути. Изключете печката, отворете вратата на фурната и оставете така 10 минути, след това извадете сладкиша от фурната и оставете да изстине напълно.


Насладете му се....



Да ви е сладко!




Рецептата е на Танчето.

1 коментар: