неделя, 6 септември 2015 г.

Пълнени сладки питки (Buchteln)




Продукти:

7 г суха мая
100 мл топло прясно мляко
20 г захар
щипка сол
340 г брашно
1 яйце
1 жълтък
130 г меко краве масло
4 с. л. пудра захар

60 г сладко по избор

Приготвяне:

Маята се смесва с млякото, захарта, солта, брашното, яйцето и жълтъка. Добавя се и 80 г масло.
Омесва се еластично тесто. Оставя се на топло място за 30 минути. Тестото се разделя на 16 топки.Във всяка топка се прави дупка и се слага по 1/4 ч. л. сладко по избор
Залепва се и се дооформя във вид на топка. Поставя се в намаслена тава (22 см), като се оставя място по между им.
Отгоре се поръсват с 2 с. л. пудра захар.Оставят се да втасат още един път за 20 минути.
50 г масло се разтапя и се намасляват обилно питките.



Пекат се в предварително загрята фурна на 175 С за около 20 минути.
Пълнените сладки питки (Buchteln) при сервиране се поръсват с пудра захар.



Чудесни за закуска.


Източник Гответе с мен.

Да ви е сладко!



4 коментара:

  1. Изглеждат чудесно! Пухкави и мекички.
    Поздрави :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни питки, Живе, наистина страшно пухкави изглеждат.

    ОтговорИзтриване
  3. Живе, магии правиш с тестото, магии;) И все хубави!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, момичета-старая се....

    ОтговорИзтриване