неделя, 15 ноември 2015 г.

Кекс с вишни и шоколад



Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч.кисело мляко
125 гр. разтопено масло
100гр. шоколад
кора от лимон-портокал
брашно-2/3 ч.ч.
1 ч.ч. замразени вишни
1 бакпулвер
1ч.л. канела

Приготвяне:
Вишните ги изкарах от фризера,изчистени от костилките,поръсих със захар и оставих да си пуснат водата.После варих на слаб котлон,докато се изпари водата и се оставят за се охладят.
Разбиват се яйцата със захарта,маслото,киселото мляко,разтопеното масло и шоколад/аз ги разтопявам заедно в микровълнова/.Прибавям и брашното с бакпулвера и настърганата кора и канелата.Сипвам вишните и обърквам с дървена лъжица.Правоъгълна форма за кекс намазнявам с масло и сипвам сместа.Пека на умерена фурна /180градуса/до суха клечка.

Пож желание може да се поръси с пудра захар


Дави е сладко!



1 коментар: