Продукти:
330 гр. брашно
70 гр. грис
70 гр. орехи+за поръсване
1ч.л. сода
1ч.л. канела
1ч.л. карамфил
сока от 2 портокала и кората от единия
150гр. олио/зехтин
80 гр. шоколадов кувертюр
60гр. пудра захар
За сиропа:
500гр. захар
450гр. вода
120 гр. мед
1 лъжиза настъргана кора от лимон
Ври 5 минути.
Приготвяне:
Омесва се тестото и отгоре се настърва шоколада,който е бил на стайна температура,за по-лесно.
Оформят се топчета и издължават на елипси,след което се подреждат в тава с хартия.
Така може да си стоят докатосе изпекат и останалите.Слагам ги в кутия и ги заливам със сиропа.По някое време ги обръщам.Много са трайни.
Правя ги 1,2 седмици преди Коледа.поръсват се с орехи.
Лошото е ,че ги правя само веднъж в годината, а са толкова вкуснички и сладички...
Май ще ме изкушиш да направя, макар да не е Коледа:)
ОтговорИзтриване