продукти:
2ч.ч.топло мляко
2 яйца-жълтъка на едното е за намазване
1 пакет суха мая или1/2 кубче прясна
1ч.л. сол
1/2 ч.ч. олио и масло
брашно около 1кг.
за плънката -нутела
1/2 ч.ч. олио и масло
Приготвяне:
Омесва се тестото и се оставя на топло за полови час.Разделя се на 4 топки.Разточва се една топка на правоъгълник,маже се с мазнината,отгоре с нутела и се завива на руло.Реже се напарчета и се подреждат в дълбока тава.След това и другите две по същия начин.Краищата се отрязват и се слагат в средата като розички.
И друг вариант.
Тестото може да се раздели на 35 топчета.Във всяко се слага по 1ч.л. нутела.Следващия път може и така да пробвам.
Едната я оформих така:
А другата ето така:
Пече се в умерена фурна-180 градуса и се проверява с клечка.Ако отгоре покафенее,се покрива с фолио и се намалява малко градуса на фурната.
Едната питка без захар отгоре.
На другата поръсих захар отгоре преди печене .
И двете много се харесаха.
В моменти като този, ме хваща яд, че се изнесе и запраши към летището;))
ОтговорИзтриванеФантастчина е, Живе!
Нека се оправи времето и ще се видим пак там миличката ми...Ще дойда да пием по кафенце.
ИзтриванеПрочетох коментара на Мъхче...Живе, къде си се изнесла:(((
ОтговорИзтриванеВече не съм в Бизнес парка, а близо до летището.С Марта си бяхме комшийки по месторабота.
ИзтриванеКъде се скри, Живе?!:))) А нас ни остави тук да се прехласваме по тези вкусотии?:))) Като правиш, прави наред за всички:))) Поздрави и весело изкарване където и да си!:)
ОтговорИзтриванеПак съм си тук Катенце...В къщи вече ми се карат че само тестени неща правя и гледам да са по-нарядко.
Изтриване