Продукти:
120 г брашно
100 г пълнозърнесто брашно
200 г кафява захар
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 с. л. канела
200 г тиква
2 банана
100 мл олио
50 г кленов сироп (мед)
малко орехи
Приготвяне:
Аз използвах печена тиква,която пюрирах и към нея добавих кленовия сироп и олиото..
В купа се смесват двата вида брашно, захарта, бакпулверът, солта и канелата. Разбърква се.
Течните съставки се изсипват при сухите и се разбърква.Прибавят се ядките.
Сместа се сипва във форма за печене, намазана с олио и поръсена с брашно.
Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност около 1 час.
Оставя се да се охлади за 20 минути преди да се извади от формата.По желание може да се поръси с пудра захар.
Нарязва се на филии.
Може са се гарнира с крем по следния начин:
250 гр.-300 гр.печена тиква
200 мл. сладкарска сметана
захар на вкус
Приготвяне:
Аз използвах печена тиква.Когато тиквата е студена сложете към нея в купата,пудра захар по вкус, сладкарската сметана и разбийте с пасатор или миксер-самото разбиване продължава около 3-4 минути.Крема става пухкав и гъст.
Опитайте как е сладостта ,ако е необходимо сложете още малко пудра захар и отново разбийте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар