петък, 15 април 2016 г.

Кекс с тиква и банан гарниран с крем



Продукти:

120 г брашно
100 г пълнозърнесто брашно
200 г кафява захар
1 с. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
1 с. л. канела
200 г тиква
2 банана
100 мл олио
50 г кленов сироп (мед)
малко орехи

Приготвяне:

Аз използвах печена тиква,която пюрирах и към нея добавих кленовия сироп и олиото..
В купа се смесват двата вида брашно, захарта, бакпулверът, солта и канелата. Разбърква се.



Течните съставки се изсипват при сухите и се разбърква.Прибавят се ядките.



Сместа се сипва във форма за печене, намазана с олио и поръсена с брашно.



Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна до готовност около 1 час.




Оставя се да се охлади за 20 минути преди да се извади от формата.По желание може да се поръси с пудра захар.

Нарязва се на филии.




 Може са се гарнира с крем по следния начин:




Ето и продуктите за крема:
250 гр.-300 гр.печена тиква
200 мл. сладкарска сметана
захар на вкус


Приготвяне:
Аз използвах печена тиква.Когато тиквата е студена сложете към нея в купата,пудра захар по вкус, сладкарската сметана и разбийте с пасатор или миксер-самото разбиване продължава около 3-4 минути.Крема става пухкав и гъст.
Опитайте как е сладостта ,ако е необходимо сложете още малко пудра захар и отново разбийте.
Шприцоват се розички и може да се поръсят и с настърган шоколад.


Слънчев ден !




Няма коментари:

Публикуване на коментар