сряда, 13 април 2016 г.

Кейк с тиква

Продукти:
300гр. брашно
120 гр. масло
150 гр. захар
430гр. тиква
портокалова кора и сока от 1 портокал
2 с.л. кисело мляко
2 големи яйца
2 ч.л. сода
1 ч.л. канела
1 ч.л.джинджифил
1/2 ч.л. карамфил
150гр. ядки и сушени плодове
5 с.л. пудра захар
2-3 с.л. портокалов сок

Приготвяне:
Първо приготвяме тиквата,за да има време да се охлади.След като се обели и изчисти остава около300 гр.Нарежете на парчета и сложете в тенджера,прибавете кората от портокала и 4 с.л. портокалов сок.Сварявасе тиквата,намачква се с вилица на пюле и се оставя да се охлади.
В голяма купа сложете маслото,захарта,тиквата/като оставяме 2 с.л. от тиквата настрана/ и бъркаме с тел.Добавяме киселото мляко със содата,яйцата и подправките-бърка се леко,докато се усвоят съставките.Слага се брашното,ядките -бърка се с вилица.Сместа се изсипвав продълговата или кръгла форма-намаслена и набрашнена или се покрива с хартия за печене..Пече се в предваритерно загрята фурна на 170 градуса-30/35 минути.


Поръсва се с пудра захар.


След като се охлади се нарязва и сервира.


1 коментар:

  1. Ехее, момиче, април в вече. Какви са тези тиквени истории?
    Не сте си изяли тиквите ли или освобождаваш място във фризера за ягодите? ;)

    ОтговорИзтриване