четвъртък, 14 април 2016 г.

Торта с бял и син крем



За тази торта блатовете са готови-с гипса на ръката нямаше как да приготвям.От Лидълските съм доволна-в случая кафяви.
Крема е следния:

400гр. сладкарска сметана
250 гр. маскарпоне
1 ч.ч. пудра захар
1 пакет стабилизатор за сметана или пакетче желатин
1-2 с.л. инстантен крем на д-р Йоткер
 ванилия
1 капачка ром

Разбива се сметаната с половината захар и стабилизатора,другата половина се прибавя към маскарпонето.Смесват се двете смеси с шпатула,прибавя се инстантния крем.
Отделих малко за украсата и сложих синя сладкарска боя.Прибрах в хладилника да постегне.
След това взимам единия блат,слагам във форма с падащо дъно,отстрани слагам лента от папка,за да е гладка отстрани ,леко сиропирам с карамел-по1-2 супени лъжици.Слагам 1/3 от крема,и така до край завършвам с крема.Оставям в хладилника да поеме час два.Взимам отделеният син крем ,слагам в пош и украсявам.


И малко снимки от градината на село.....



Пролетта с красивите цветя,цъфтящите  дръвчета и жужене на пчели-красота за очите и наслада за душата.







Няма коментари:

Публикуване на коментар