четвъртък, 14 април 2016 г.

Омлет с картофи,яйца и сирена


Толкова да ни хареса,че в два поредни дни го правих.Сварих повече картофи,ползвах няколко и другите прибрах в хладилника за поредната поция.




Продукти:

4 яйца
3 сварени картофа  и после на кубчета
3 с л зехтин/олио
около 200 гр. извара,сирене,кашкавал-последните  на кубчета
100гр. бекон или шунка-нарязани
1с. л. кисело мляко
1/2 с л брашно

Приготвяне:
Разбъркват се яйцата  с млякото, изварата и брашното и към тях се прибавят сирената и колбаса.

Картофите се нарязват на дребно и запържват добре в мазнината.Изсипва се яйчената смес върху картофите и  тигана се похлупва с капак.Задушават се докато се стегне сместа.След това внимателно се покрива с чиния с по-голям дияметър и се изсипва в нея.С преплъзване се връща в тигана да се запече и от другата страна.


Видях го при Пепи .



Много,много лесно и всусно.



Няма коментари:

Публикуване на коментар