петък, 17 юни 2016 г.

Солени хапки


Солени хапки за SO INTO FOOD-апетитни и много харесани от хората ,които ги опитаха.

Продукти:

500 гр. брашно
300гр. прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. сол

пълнеж
500гр. сирене крема
1 яйце
1 с.л. мед
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
масло и олио за пържене

Приготвяне
В купа се присява брашното,солта,прибавя се олиото и млякото на порции.Разбърква се и се прави меко тесто.Завива се с фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.
В друга купа се слага сиренето и яйцето,меда,солта и канелата.Поръсваме плота с брашно и разточваме тестото на елипса.Слагаме по-в края по 1 лъжица от плънката,


прегъваме кората да покрие плънката и с чаша изрязване кръгове.



Може леко да се прищипят,ако излиза плънката.


Подреждаме всички кръгове в/у хартия и започваме да пържим от двете страни по малко.



Изваждаме ги на кухнинска хартия ,за да поеме излишната мазнина и подреждаме в чиния.По желание поръсваме с пудра захар.

Да ви е сладко!



1 коментар:

  1. Ха! Канелено-медено сирене, страхотна идея за пълнеж! Ще се пробва непременно, Живе!
    И поздравления за представянето, мила!
    Хубаво, лудо лято ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване