Продукти:
500 гр. брашно
300гр. прясно мляко
2 с.л. олио
1 ч.л. сол
пълнеж
500гр. сирене крема
1 яйце
1 с.л. мед
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
масло и олио за пържене
Приготвяне
В купа се присява брашното,солта,прибавя се олиото и млякото на порции.Разбърква се и се прави меко тесто.Завива се с фолио и се прибира в хладилника за 30 минути.
В друга купа се слага сиренето и яйцето,меда,солта и канелата.Поръсваме плота с брашно и разточваме тестото на елипса.Слагаме по-в края по 1 лъжица от плънката,
прегъваме кората да покрие плънката и с чаша изрязване кръгове.
Може леко да се прищипят,ако излиза плънката.
Подреждаме всички кръгове в/у хартия и започваме да пържим от двете страни по малко.
Изваждаме ги на кухнинска хартия ,за да поеме излишната мазнина и подреждаме в чиния.По желание поръсваме с пудра захар.
Да ви е сладко!
Ха! Канелено-медено сирене, страхотна идея за пълнеж! Ще се пробва непременно, Живе!
ОтговорИзтриванеИ поздравления за представянето, мила!
Хубаво, лудо лято ти пожелавам!