Продукти за основата:
660 г чаени бисквити-1 пакет с орехи и 2 пакета какаови /еверест/
200 г меко масло
Продукти за крема:
800 г натурален шоколад
800 мл течна сметана
500 г маскарпоне
500 г крем сирене
500 г рикота
200 г захар
2 пак. желатин
Глазура:
100 г натурален шоколад
100 мл течна сметана
За сметановата украса:
200 мл сметана
1-2 с л тъмно какако
2 с л захар
Приготвяне:
Накиснете желатина в 100мл студена вода и го оставете докато набъбнеСмелете бисквитите и към тях прибавете маслото. Разбъркайте добре.
Покрийте дъното на форма за торта, с хартия за печене. Изсипете бисквитените трохи и направете тънък блат с висок борд като притискате плътно.-това е при Вики.При мен бисквитените трохи бяха само за основа.Прибира се в хладилника да стегне и се започва крема.
Сложете в купа сирената и добавете към тях захарта. Разбъркайте добре.
В малка тенджерка сложете сметаната и шоколада начупен на парчета и го разтопете в микровълновата. Сипете разтопеният на водна баня желатин в шоколада. Добавете сирената и разбъркайте до еднородна смес. Така приготвената смес сипете във формата.Отстрани слагам ленти от найлонови папки,за да мога по-лесно да отстраня борда на формата. Става и с хартия за печене.Загладете с шпатула и поставете в хладилник за няколко часа или докато стегне.
За глазурата -разтопява се шоколада и сметаната и се изчахва леко да се охлади.След това се слага в пош или найлоново пликче,като му се отряза едно малко ьгълче и се шари както си пожелаете.
И подаръка от колегите-форма за торта и нож за заглаждане.Благодаря ви мили мои!
Цветя от една моя колежка,с която започнахме във фирмата от самото и създаване,но тя замина за Англия и ми изпрати ей този прекрасен букет.
Благодаря ти мила ,Стели-обичам те!
Няма да обяснявам колко много ме развълнува-беше толкова мило от нейна страна....
Няма коментари:
Публикуване на коментар