четвъртък, 16 юни 2016 г.

Шоколадова торта за офиса


Колегите си пожелаха за рожденния ми ден шоколадова торта  и аз направо двойна доза ударих.Да им е много шоколадово и готино.Тя пък стана една вкусна.....върхът на шоколада!



За рецептата трябва да благодаря на Вики,-спазих я докрай..


Използвах правоъгълна форма за торта и в нея си станаха 24 нормални парчета.Като се има предвид ,че не може да се яде голяма парче с наситен шоколадов вкус.Е, има и шокоманиаци....



Продукти за основата:

660 г чаени  бисквити-1 пакет с орехи и 2 пакета какаови /еверест/

200 г меко масло

Продукти за крема:

800 г натурален шоколад

800 мл течна сметана

500 г маскарпоне

500 г крем сирене

500 г рикота

200 г захар

2 пак. желатин


Глазура:


100 г натурален шоколад

100 мл течна сметана


За сметановата украса:


200 мл сметана

1-2 с л тъмно какако

2 с л захар

Приготвяне:


Накиснете желатина в 100мл студена вода и го оставете докато набъбнеСмелете бисквитите и към тях прибавете маслото. Разбъркайте добре.
Покрийте дъното  на  форма за торта, с хартия за печене. Изсипете бисквитените трохи и направете тънък блат с висок борд като притискате плътно.-това е при Вики.При мен бисквитените трохи бяха само за основа.Прибира се в хладилника да стегне и се започва крема.


Сложете в купа сирената и добавете към тях захарта. Разбъркайте добре.
В малка тенджерка сложете сметаната и шоколада начупен на парчета и го разтопете в микровълновата. Сипете разтопеният на водна баня желатин в шоколада. Добавете сирената и разбъркайте до еднородна смес. Така приготвената смес сипете във формата.Отстрани слагам ленти от найлонови папки,за да мога по-лесно да отстраня борда на формата. Става и с хартия за печене.Загладете с шпатула и поставете в хладилник за няколко часа или докато стегне.


За глазурата -разтопява се шоколада и сметаната и се изчахва леко да се охлади.След това се слага в пош  или найлоново пликче,като му се отряза едно малко ьгълче и се шари както си пожелаете.


И подаръка от колегите-форма за торта и нож за заглаждане.Благодаря ви мили мои!



Цветя от една моя колежка,с която започнахме във фирмата от самото и създаване,но тя замина за Англия и ми изпрати ей този прекрасен букет.


Благодаря ти мила ,Стели-обичам те!


Няма да обяснявам колко много ме развълнува-беше толкова мило от нейна страна....

Няма коментари:

Публикуване на коментар