За масленото тесто:
175 гр. брашно
60 гр. захар
70 гр. краве масло
1 яйце
1 ванилия
щипка сол
За шоколадовия крем:
1 яйце+ 1 жълтък
320 мл. прясно мляко
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. захар
100 гр. черен шоколад
За мекия блат:
125 гр. брашно
60 гр. захар
35 гр. краве масло
2 яйца
60 мл. прясно мляко
1/2 пак. бакпулвер
щипка сол
Приготване-преписах и направих дословно от рецептата
Пригответе масленото тесто: в купа сложете брашното, захарта , яйцето, ванилията, щипка сол и нарязаното на малки парчета студено краве масло. Замесете меко тесто, отначало то е на трохи, но постепенно се хомогенизира. Направете го на топка, огънете в стреч фолио и приберете в хладилник за 30 мин.
Следващият за приготвяне е мекия блат. В купа счупете яйцата, сложете захарта и разбийте с миксер за 3-4 мин. Добавете прясното мляко, брашното размесено с бакпулвера и щипка сол, на тънка струйка излейте разтопеното краве масло.
За да ви е по-лесно разточете масленото тесто върху парче хартия за печене.
Прехвърлете го в тавичка (22см.) като оставите висок борд от тестото.
Изсипете охладения крем ( оставете си малко за шарките отгоре).
Изсипете охладения крем ( оставете си малко за шарките отгоре).
Последно изсипете сместа за мекия блат.
И сега дойде време за рисувателния ви талант :)...
С оставения настрана крем напълнете шприц и нарисувайте вашите фантазии върху сладкиша!
И сега дойде време за рисувателния ви талант :)...
С оставения настрана крем напълнете шприц и нарисувайте вашите фантазии върху сладкиша!
Украсеният сладкиш изпечете на 180 гр. за около 25-30 мин. в предварително загрята фурна с вентилатор!
Уверете се, че е напълно изстинал преди да го извадите от тавичката!
Направете си фрапе и му се насладете...
Да ви е сладко!
Вкусноооо!
ОтговорИзтриванеДаааа...
ОтговорИзтриване