Продукти:
За блата
300гр. какаови бисквити
100гр. разтопено масло
за крема:
250гр. маскарпоне
250гр.рикота
4 бели шоколада
350гр.крем за разбиване
200гр. сирене крема-класик
80-90 гр. захар
1 желатин
Накиснете желатина в 50мл студена вода и го оставете докато набъбне.Смелете бисквитите и към тях прибавете маслото. Разбъркайте добре.
Покрийте дъното и стените на 26см форма за торта, с хартия за печене. Изсипете бисквитените трохи и направете тънък блат с висок борд като притискате плътно.
Сложете в купа сирената и добавете към тях захарта. Разбъркайте добре.
В малка тенджерка сложете сметаната и шоколада начупен на парчета и го разтопете. Сипете разтопеният на водна баня желатин в шоколада. Добавете сирената и разбъркайте до еднородна смес. Така приготвената смес сипете във формата. Загладете с шпатула и поставете в хладилник за няколко часа или докато стегне.
В малка тенджерка сложете сметаната и шоколада начупен на парчета и го разтопете. Сипете разтопеният на водна баня желатин в шоколада. Добавете сирената и разбъркайте до еднородна смес. Така приготвената смес сипете във формата. Загладете с шпатула и поставете в хладилник за няколко часа или докато стегне.
Сваляме ринга и
Глазурата:
Загреете на слаб огън 100 г шоколад със 100 мл сметана. Разбъркайте на гладък крем. Извадете тортата от формата и я залейте с глазурата.Аз оцветих със сладкарска боя.Може би трябваше по-малко сметанаса сложа,за да не се разтече така глазурата.
Украсих с цветя от захарно тесто.
Тортата направих за рожден ден на приятелка.
Много нежна торта, Живе!
ОтговорИзтриванеИ вкусна се очертава!