понеделник, 17 октомври 2016 г.

Тиквен щрудел



Продукти:

1 пак.кори "Фамилия"
400-500 гр.тиква
1 бр.ябълка
3 с.л.олио
150 гр.захар
2 бр.ванилии
1 с.л.канела
50-60 гр.сушени,червени боровинки


125 гр.краве масло
250 мл.течна сметана(готварска)
ванилена захар

Тиквата и ябълката се почистват и настъргваме.В тенджера загряваме олиото и добавяме плодовата смес.Задушаваме поне 10 мин..Цветът се променя към силно оранжево.Добавяме 120 гр.от захарта и бъркаме още 3-4 мин.Дърпаме плънката да изстива и я овкусяваме с ванилията и канелата.
Разтапяме кравето масло.
Вземате тавата,избрана за десерта и намазваме дъното и с масло.Поставяме 2 кори и намазваме с масло.
Отново вземаме 2-3 кори.Мажем с разтопеното краве масло.разпределяме ароматната плънка.Поръсваме с червени боровинки и завиваме на пура.Поставяме върху вече покрита тава.Така правим още 5-6 рула,които покриваме с последните 2-3 листа кори за баница.Мажем с масло,поръсваме с останалите 20 гр.захар и заливаме със сметаната.



Печем до готовност на 170 С с вентилатор.



Разрязваме полуизстиналия десерт и поръсваме с ванилена захар при поднасяне.


Рецептата я видях и преписах от блога на Миленка.



Да ви е сладко!


1 коментар:

  1. Мммм,златни ръце имаш,Живе!Браво!Надявам се ,че вече сте го излапали?! :)

    ОтговорИзтриване