понеделник, 17 октомври 2016 г.

Точена баница с праз



Продукти:
400 гр. вода
мая колкото грахово зърно
1 пълна  ч.л. сол
6 с.л. олио
2 с.л. оцет
1 ч.л. захар
брашно около1 кг.

Приготвяне:
Маята се разтваря в топлата вода и се прибавят останалите продукти.Омесва се меко тесто ,разделя  се на  6 топки,намазняват се  и се оставят 30 минути покрити с кърпа.

Плънка 1:
6 стръка праз се нарязват и сваряват за кратко-изцеждат се.Към него прибавяме сирене  и 2 яйца.

Плънка 2:

6-7 яйца
2 с.л. киселомляко
натрошено сирене и настърган кашкавал
Разтопява се  масло и олио-общо 100гр

Разточва се кора ,намазнява се ,поръсва се с плънка и се навива на охлюв.Подреждат се в намазнена тава.Останалата мазнина се разпределя отгоре.Пече се на 180 гр. Намазва се с масло при изваждането  и се напръсква с вода и се завива с кърпа.


На всички ни допадна тази вкусна баница-рецептата видях из нета и ще продължавам да правя.


С домашно кисело мляко комбинацията е уникално вкусна.


Да ви е сладко!






1 коментар:

  1. Страхотно, само праза бих задушила, дори суров бих сложила, сварен ми се струва, че не е най-добрия вариант.

    ОтговорИзтриване