неделя, 16 октомври 2016 г.

Милинки


Това са най-вкусните милинки,които съм опитвала.Меки с аромат на масло....


Тесто:
30 гр.мая-от кубчетата
400гр. прясно мляко
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
100гр. разтопено масло
около 700 гр. брашно

З заливката:
300гр. сирене
6 яйца
100гр. прясно мляко
100гр. разтопено масло
4с-л. брашно

Приготвяне:
Маята се разбърква със 100 мл. прясно топло мляко,захарта и 1 с. л. брашно-остава се да шупне.
След това се прибавя брашното,останалото мляко,солта,маслото и се оформя средно меко тесто,което се оставя да втаса.Разделих   на 16 топки,може и на повече.Те се редят в тава-за предпочитане да е по-дълбока,за да не излиза заливката при печене.Така наредените топки в мазанената тава се оставят да втасат покрити с кърпа.


Яйцата серазбиват,прибавя се прясното мляко и разтопеното масло,брашното  и накрая натрошеното сирене.Когато топките втасат,сместа се излива отгоре



  и се пече в загрята фурна на 180 градуса. до златисто.


Завих с кърпа за 15-20 минути.


И се започна...


Източник

Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар