неделя, 16 октомври 2016 г.

Сладкиш с праскови



Ароматен и вкусен сладкиш с праскови и канела....и гръцко кафе.
Става бързо и свършва бързо.




Продукти:

5 средни праскови
120 г масло
1 чаена чаша захар
2 яйца
1 кисело мляко (200 грама)
1 чаена лъжичка течена ванилия
2 чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода за хляб
Щипка сол

За поръсване:

2 супени лъжици кафява захар
1 чаена лъжичка канела

Приготвяне:
Обелете прасковите и нарежете  на тънки филийки-10 например  и останалата част на малки кубчета.Пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта.Смесете кафявата захар с канела.Загрейте фурната до 180 градуса.
Формата се намазнява и поръсва с брашно-моята е от продълговатите,но може и кръгла.
В купата с миксера се разбива  маслото със захар в продължение на 3-4 минути,
докато стане  бял и пухкав.Продължавайки и  добавете едно по едно яйцата,
кисело мляко и ванилия.Добавяме  брашното към сместа, разбъркайте добре.
Накрая добавете нарязания на ситно праскови
и се разбърква внимателно.Сместа се излива във формата ,а на повърхността с резени праскова.
Накрая се поръсва със захар  и канела смесени се пече на 180 градуса за около 45-50 минути,
в зависимост от фурната.


Тестваме с острието на ножа,
ако той излезе чист,сладкиша  е готова.В противен случай се пече в продължение на няколко минути.Извадете от фурната и оставете да се охлади леко.


Премахване от формата и се наслаждавайте!


Да ви е сладко!


И малко цветенца от нашата градинка.



Няма коментари:

Публикуване на коментар