неделя, 1 януари 2017 г.

Соленки




Продукти:
В купа се слага 1 яйце,4 с.л. кисело мляко,100гр масло на стайна температура,1 ч.л. сол,150 гр. настърган кашкавал,около 250 гр. брашно.
Замесва се меко тесто,което се оставя да почине 15 минути.Разточва се и се режи на ленти.



Намазват се  с разбит жълтък и се поръсват със сусам.

подрежсат се в тава,покрита с хартия за печене.


Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10-12 минути.



Рецептата я видях в някоя от кулинарните групи.


Да ви е сладко!



2 коментара:

  1. Здравейте, Живка.

    Доста симпатични са тези соленки и съм сигурна, че са и много вкусни. Искам да ги приготвя утре за един семеен празник. Притесняваме само това, че не е посочен никакъв набухвател към продуктите. Така ли е наистина - без сода, без бакпулвер? Надявам се да ми отговорите и Ви благодаря предварително.
    Пожелавам Ви много здраве, щастие и успехи през Новата 2017 година!

    С уважение, Петя Стойчева

    ОтговорИзтриване
  2. Извинявам се за закъснелия отговор,но са без набухвател.Така ги приготвих и станаха чудни.
    Успешно и щастлива да е годината и за вас,Петя!

    ОтговорИзтриване