Подобен съм правила преди години тук,но малко по-различен.
И поднесен с гръцко кафе разбира се....
Продукти:
10-12 сухара
Сироп:
200гр. захар
200гр. вода
2 пръчки канела
1 струйка бренди
ври 5 минути
20 гр. филирани или натрошени бадеми
Крем:
1л прясно мляко
2 пакета по 40 гр. крем ванилия с варене
60 гр. масло
400гр компот от череши
праскови от компот
1 желатин
Приготвяне:
Сваряваме крема според указанията на пакета,прибавяме маслото и оставяме да се охлади.
В тава 40/20 нареждам сухарите и с лъжица заливам със сиропа.
Поръсваме с бадемите.
Заливаме с готовия охладен крем и прибираме в хладилника най-добре за 1 нощ.
Изцеждаме прасковите на кухнинска хартия.
В чаша слагаме желатина и сипваме 3-4 с.л. студена вода -оставяме да стегне.След 15 минути загряваме леко на водна баня или в микровълнова за кратко.Сока от компота го загряваме леко да е с температурата на желатина и прибавяме желатина към него.
Подреждаме прасковите върху крема и когато компота се охлади с лъжица разливам навсякъде около плодовете.
„Прощавайте, и простени ще бъдете!"
Хубав ден на всички!
Живе, лекичък и симпатичен десерт ни предлагаш!
ОтговорИзтриване