Продукти:
4 хлебчета
4 яйца
4 с.л. прясно мляко
сол,черен пипер
1 с.л. масло
бекон
100гр. настърган кашкавал
2 стръка пресен лук
Приготвяне:
Запържваме леко бекона .В купа разбиваме яйцата-прибавяме млякото,солта и пипера.
Отрязваме капачетата на хлебчетата ,издълбавяме леко средата и намазваме с масло.Разделяме яйчената смес на 4 и разпределяме по хлебчетата.Слагаме бекона и поръсваме с кашкавал.Може яйцето отгоре да се залее върху кашкавала-направих и в двата варианта.Отгоре може да се гарнира с нарязан пресен лук.
Печем за 20 минути.
Бърза и вкусна закуска.
Ух, че разкооош! Това още утре ще го спретна и аз. :)
ОтговорИзтриванеОтдавна не съм пълнила хлебчета, Живе. Обикновено ползвам земели и редя всичко в тях на слайсове като притискам в средата, където чуквам цяло яйцето.