Продукти:
250 гр. бисквити с орехи еверест
80 гр. меко масло
400гр. нутела на стайна температура
3 ч.л. неподсладено какао
100гр печени лешници-смлени
550 гр. рикота или сирене крема
60 гр. пудра захар
Приготвяне:
С блендер смиламе лешниците-изваждаме ги.Смиламе бисквитите и маслото/което е на парчета/ и 1 с.л. нутела заедно с 25 гр. от лешниците.Всичко това се смесва и изсипваме във форма с падащ борд.
За по-лесно при изваждането ,слагам хартия отстрани.Притискаме с лъжица отгоре да се изравни и слагаме в хладилника да стегне докато приговим крема.
В купа слагаме сиренето,пудрата захар,нутелата и какаото.Обърква се хубаво с дървена лъжица или тел.
Изваждаме формата от хладилника и изсипваме крема отгоре.
Изглаждаме хубаво .
Прибира се в хладилника за 4 часа или за една нощ.
Поръсва се с останалите лешници.
Сервира се веднага щом се извади от хладилника.
Пу, за мен!
ОтговорИзтриванеРазбира се-ще ти хареса,Веси.
ОтговорИзтриване