вторник, 14 февруари 2017 г.

Солена баница с бутер тесто и праз



Честит празник на любовта и виното!
Бъдете обичани и обичащи !


Нещо солено и вкусно за виното.




Продукти:
1 бутер тексто-моето е от Лидъл на пакетче
3 парчета наденица
около 800 гр. праз-нарязан
1 глава стар лук
3-4 с.л. зехтин
120 гр. настърган кашкавал
200гр. гъсто  кисело мляко
100гр. заквасена сметана
2 яйца
2 с.л. грис
1 ч.л. бяло вино
1/2 ч.л. мента
1/2 ч.л. риган
1/4 ч.л. черен  пипер

Приготвяне:
В тиган със зехтин слагаме наденицата,лука и виното.Задушава се няколко минути ,изваждаме го и в същата мазнина слагаме праза  и подправките.След като е почти готов праза прибавяме наденицата разбъркваме и го дърпаме от котлона. Отавяме да  се охлади.Прибавяме кашакавала.



В купа разбъркваме яйцата,киселото мляко,сметаната ,гриста ,сол и черен пипер.
Объркваме двете смеси.Загряваме фурната на 180 градуса.Тавата 28/40 см я намасляваме.Тестото го разточваме  малко по-голямо от тавичката,за да се образуват стени  и го надупчваме с вилица.



Изсипваме плънката и с лъжица разпределяме навсякъде.
Печем около 25 минути.


След като се охладим напълно,режем на парчета.



Да ви е сладко!


Хубава празнична вечер!




Няма коментари:

Публикуване на коментар