четвъртък, 9 февруари 2017 г.

Сладкиш с карамелизирани банани



Продукти:

5 яйца
70 гр. захар
200гр. орехи
150гр. разтопен шоколад
180гр. масло
кора от 1 лимон
ванилия
120гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер

3 банана
80гр. кафявазахар
3-4 с.л. вода

Глазура
100гр. течна сметана
100гр. шоколад
20гр. масло

Приготвяне:
Разбийте жълтъците с бялата захар на крем.Добавете шоколада,ванилията,лимоновите  кори и разбъркайте.Прибавяме орехите и масло.Прибавете брашното и бакпулвера като ги редувате с предварително разбитите белтъци.Всичко се обърква с лопатка.
В съд с незалепващо покритие кипваме за кратко  захарта и водата,прибавяме нарязаните банани на парчета по желание.Карамелизираме ги за минути и ги оставяме да се охладят.
Внимателно смесваме бананите с тестото,за да не се смачкат.Сместа се сипва в тавичка покрита с хартия за печене.



Печем за 30-35минути в предварително затоплена фурна на 180 градуса.



Кекса се охлажда и се залива с глазурата.



Продуктите за глазурата се смесват на слаб огън.Разбъркайте до гладкост.Полива се с леко топлата глазура и се оставя на хладно.По желание може да се украси отгоре с парчета бабан и малки ореховки,както Йоли.


Много вкусен,ама много.....




Няма коментари:

Публикуване на коментар